”Kaikkein tärkeintä on työn tarkoitus. Kisakallion tarkoitus on edistää liikuntaa ja urheilua. Ylevä tarkoitus on läsnä kaikessa toiminnassa, ja sen näkyminen kisakalliolaisten kasvoilla nostaa urheiluopistolla käydessäni aina hymyn huulilleni. Minulle on merkityksellistä tehdä asioita yhteiskunnan eteen. Tämä tavoite yhdistää joukkueemme ja auttaa löytämään arvoperustaisen ratkaisun kaikissa tilanteissa.”

Näin kertoo tämänkertainen blogisarjamme tuttavuus Ari Kourilehto, Kisakalliosäätiön hallituksen puheenjohtaja. Ari kertoo, että Kisakallion halu mennä eteenpäin on seurausta innostavasta tavoitteesta, joka on tuonut yhteen joukon ihmisiä, joille toiminnan kehittäminen ja uusien mahdollisuuksia näkeminen on tapa olla. ”Urheiluihmisten väsymätön energia ponkaista telineistä aina uuteen spurttiin on ilmiö, jonka toivoisin näkyvän useammin myös liike-elämässä”, Ari pohtii.

Juuri tällä hetkellä Kisakalliossa tehdään kovasti töitä
Kiina-Suomi -talviurheiluyhteistyön ja
Kiinaan suuntautuvan koulutusviennin eteen.

Uuden innovatiivisen liiketoiminnan tavoitteena on parantaa urheiluopiston investointikykyä, eli konkreettisesti mahdollistaa uusien urheilu- ja majoitustilojen rakentaminen Kisakallioon. ”Hallituksen puheenjohtajana pidän tärkeänä, että pysyn omassa roolissani; en osallistu käytännön johtamiseen vaan annan toimitusjohtajalle tilaa ja vapautta. Pidän kaikenlaisista teorioista ja usein koeponnistan toimitusjohtajan ja johtoryhmän ideoita peilaten niitä erilaisiin liiketoiminnan teorioihin”, Ari kertoo. Kisakalliolla on kokoisekseen organisaatioksi kehittynyt johtamisjärjestelmä, joka tuottaa polttoainetta uusien ja usein rohkeiden ratkaisujen pohtimiselle.

Ari Kourilehto, Kisakalliosäätiön hallituksen puheenjohtaja

”Pidän hallituksen dynamiikkaa tärkeänä, enkä siksi ole kovin halukas vaihtamaan sen jäseniä. On tärkeää, että voimme olla avoimia, kyseenalaistaa ja silti tietää, että tavoitteemme on yhteinen. Jotta hallitus voisi kokea olevansa osa joukkuetta, on sen oltava hyvin perillä toiminnasta. Kisakalliossa kokoonnumme säännöllisesti yhteen johtoryhmän kanssa”, Ari kuvaa käytännön hallitustyötä.

Muutamassa vuodessa hallitus ja johtoryhmä ovat oppineet tuntemaan toisensa. Johtoryhmän jäsenet esittelevät hyvin valmistautuneina vastuualueitaan, joita hallitus puolestaan kommentoi kiinnostuneina. ”Yhteiskokoukset tuottavat poikkeuksetta molempiin ryhmiin innostusta ja halua kantaa vastuuta”, Ari korostaa.

On palkitsevaa ja innostavaa pelata hyvässä joukkueessa!

”Oma motivaatio ja suorituskyky luotaavat vastuuta kantavista joukkuetovereista, oman pelipaikan tehtävistä ja varmuuden tunteesta, että me kaikki teemme kaikkemme voittaaksemme” Ari kertoo. Näillä eväillä Kisakallio on kivunnut ylöspäin jo viimeiset kymmenen vuotta, jotka ovat olleet kunniaksi Urheiluopiston koko 70 vuoden pituisessa historiassa.

Tästä inspiraatiota kaikille!

Kirjoittanut,

Tarja Ilvonen

Senior Headhunter

InHunt Group